Kommande kurser 2020

VEDIC ART STOCKHOLM 29 FEBRUARI -1 MARS

Penslarna i himlen och fötterna på jorden.

Grundkurs & fortsättningskurs 

Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas heller inte till ett värderande av det som kommer fram på duken. För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig hållit i en penna eller pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån. Vedic Art är grundad på 17 livsprinciper som finns i de över 5000 år gamla Vedaskrifterna. 

Plats: Yoga Devi, Pontonjärgatan 36 Stockholm
Anmälan: via Yoga Devis hemsida, länk nedan;
 https://yogadevi.se/yoga/vedic-art-helgkurs-med-renee-breig/

 

______________________________________________________________________________

AYURVEDA & VEDIC ART SRI LANKA 15-26 MARS 2020

banner

Följ med till Sri Lanka, juvelen bland tropiska öar i Indiska Oceanen för en oförglömlig vistelse. Kombinera sol, bad och den ayurvediska Pancha Karma-kuren med att måla enligt Vedic Arts principer. Målarkursen är öppen för alla; du som målar sedan tidigare och du som är helt nybörjare med penseln.

Barberyn Ayurveda Resorts tillhör pionjärerna vad gäller autentiska ayurvedabehandlingar på Sri Lanka och har haft många nöjda västerländska gäster under sina decennier.

Sri Lanka erbjuder ett underbart skönt klimat, ca 30-32 grader med milslånga stränder, grönt frodigt landskap, här hittar du allt du har drömt om – sinnligt sköna kulturupplevelser och underbart vänliga människor präglade av den buddhistiska traditionen.

Barberyn Resorts har alltid ansetts vara pionjären inom Ayurveda-behandlingar på Sri Lanka och står för hög kvalitet kombinerat med lång erfarenhet av västerländska gäster.

Barberyn Beach Resort är belägen på södra Sri Lanka vid Weligama och ett par mil öster om Galle, öppnade i 2002. Hotellet har en spektakulär utsikt över Indiska Oceanen och en tropisk djungel som omgärdar anläggningen. En skön saltvattenpool och yogapaviljong nära stranden fulländar den harmoniska stämningen. Maten är helt anpassad efter ekologiska fräscha råvaror tillagade med omsorg enligt de ayurvediska principerna.

Läs mer om Barberyn på www.barberynresorts.com

Vad är Pancha Karma?
Det är en riktigt effektiv, djupverkande, stressreducerande och balanserande reningskur som integrerar dagliga kroppsbehandlingar med örtmediciner, anpassad kost, allt i en omhändertagande och vänlig
atmosfär. Yoga, andningsövningar och meditation är också del av kuren.

Pancha Karma-kuren:
Kuren skräddarsys för varje individ efter en konsultation med Ayurvedadoktorn. Kurens utformning beror på gästens hälsotillstånd och medicinska förutsättningar och längden på vistelsen. Vissa gäster kommer till Barberyn för att behandla en mängd åkommor som stress, övervikt, hudproblem, ischias och reumatism. Men man behöver inte var sjuk eller ha några medicinska problem för att dra nytta av ayurvedabehandlingar. Ayurveda är framförallt ett förebyggande hälsosystem och alla terapiformer som ges på Barberyns anläggningar främjar välbefinnandet.

En regelbunden avgiftning är viktig för att främja ett harmoniskt växelspel mellan kropp, själ och ande. Genom åren så samlar kroppen på sig toxiner från kosten, föroreningar, rökning, alkohol och läkemedel. Den ayurvediska formen av rening rensar ut gifterna och slaggprodukterna genom en serie av oljemassager, värmebehandlingar, örtbad, örtångbad, ayurvediska örtmediciner och en viss diet. Räkna med att behandlingarna tar ca 2-2,5 timme varje dag och kan bestå av olika former av Abyanga oljemassage, Swedana värmebehandling, Shirdodhara, inhalering,örtomslag m.m. Vissa örtmediciner och medikament ingår också i kuren.

Vad är Vedic Art?
Först och främst en väg till självkännedom genom
konstnärligt skapande. Konstformen är uppbyggd kring 17 principer. Principerna kan ses som impulser som har till syfte att väcka upp kunskap som redan finns inom oss. Du guidas genom dessa principer under vistelsen genom dagliga övningar.

I Vedic Art länkas indiska livsprinciper till den traditionella målarskolan och blir till en metod, en väg där måleriet och livet går tillsammans. Ett lättsamt sätt att närma sig, smaka på och kanske ”ta tag” i måleriet. För den som redan målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet. Låta skapandet sköta sig själv! För den som aldrig hållit i en penna eller pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån. Vedic Art handlar inte om att måla av eller att måla på ett speciellt sätt. Det kopplas inte heller till ett värderande av det som kommer fram på duken. Kedjan av principer syftar till att guida oss mot det personliga, det alldeles egna uttrycket!

Den mångtusenåriga vediska kunskapen i Indien har många grenar på sitt träd. Konstnären Curt Källman har under mer än 30 år särskilt vårdat en gren, konsten. Curt var traditionellt utbildad konstnär på Gerlesborgsskolan 1963 och på Konstakademin i Stockholm 1964-69.

“Penslarna i himlen och fötterna på jorden” – Att uppnå högre medvetande och gå in i sig själv innebär inte att ta avstånd från det vardagliga livet, tvärtom. Vi tar med oss vårt ökade medvetande ut i vardagen, bland människor, det är där det skall göra nytta.

Kursupplägget:
Under vistelsen går vi igenom de principerna så långt vi hinner och räkna med att kursen tar ca 1-2 timmar per dag och anpassas lite till gruppens storlek och ditt individuella kursprogram. För dig som är helt nybörjare ingår lite kursmaterial i form av färg och målarduk. Men vi rekommenderar dig att ta med eget också.

Kursledare/Vedic Artlärare: Renée Breig

Renée Breig är konstnär och Vedic Artlärare sedan flera år, och har hittills haft ett antal utställningar i Europa, USA och Kina. Renée guidar dig genom de Vediska principerna från sitt hjärta. Renée undervisar i alla steg inom Vedic Art.

______________________________________________________

Vedic Artkurs och Ayurveda på Sri Lanka 15-26 mars 2020

Pris enkelrum ”Delux” 27.035sek
Pris enkelrum ”Classic” 25.588sek

Pris del i dubbelrum ”Delux” 22.693 kr
Pris del i dubbelrum ”Classic”21.974sek

I priset ingår:
• 10 nätter i del i dubbelrum/enkelrum på Barberyn Beach Resort
• Transfer från flygplats-hotell t/r
• Helpension med ayurvedisk kost samt juicer och te
• Konsultationer med ayurvedisk läkare
• Pancha Karma kur (behandlingar) som är individuellt anpassad med dagliga behandlingar ca 2 tim
• Örtmediciner under kuren samt för efterbehandling hemma
• Yoga och meditation på anläggningen
• Vedic Art kurs under 8 dagar med Renee Breig
• Kortare utflykt till tempel, shopping, m.m.
• Musik och kultur framträdanden på hotellet

Tillkommer:
• Flygbiljett ca 7000kr (med Qatar Airways )
• Visum avgift ca 200kr
• Dricks

Samtliga priser är baserade på dagens kända tariffer och valutakurser. Vi reserverar oss för prisändringar utanför vår kontroll. Priserna är baserade på ett minimum antal om 10 deltagare. Begränsat antal platser.

Flyg:
Flyget bokas själv. Vi rekommenderar Qatar Airways. Avresa 15 mars. Hemresa 26 mars. Vill du få hjälp med bokningen kontakta Rese City Ljusdal. 0651- 14055 (extra avgift tillkommer för den hjälpen.)

För information och anmälan välkommen kontakta Renée Breig på renee@breig.se
Tel 0709-286561

Anmälan: till renee@breig.se senast den 30 januari 2020. Anmälningsavgiften på 2000 kr betalas till BG: 234-9017 vid anmälan. (Märk bet med ditt namn och Vedic Art Sri Lanka). Anmälan är bindande

Slutbetalning senast 14 februari 2020

Resan är ett samarrangemang mellan Barberyn Resorts och Renée Breig

Vi ses!
Ayubowan!
_____________________________________________

Yoga och Vedic Art Toscana 6-13  juni 2020

Möt försommaren i Toscana det blir
en magisk vecka med Yoga & Vedic Art och mycket mer..
 
Vad sägs om att bo och kursa alldeles bredvid skogen där det sägs att Dante fanns sig själv 😀
Mitt i hjärtat av Toscana ligger Antico Borgo di Tignano och det är på detta fantastiska ställe vi bor
 
Kursen innehåller förutom Yoga & Vedic Art (måleri), andningsövningar, ledda meditationer, utflykt, vinprovning och framförallt tid för kontemplation i vacker miljö. Varför inte en skön stund vid poolen 🙂
 
Dagsutflykten går till Siena med vinprovning och shopping.
Staden är känd bland annat för ”Palio” en hästkapplöpning som hålls ett par gånger per år på det snäckformade torget ”Piazza del Campo”
 
________________________________
 
Fördjupa din yogapraktik med Ashtangayoga varje morgon. Måla och upptäck din inre kraft med hjälp av de över 5000 år gamla vediska principer (Vedic Art) på dagarna. Välkomna lugnet med Pranayama och Yinyoga på kvällarna.

Fördjupa din yogapraktik med Ashtangayoga varje morgon. Måla enligt de vediska principerna (Vedic Art) på dagarna. Välkomna lugnet med Pranayama och Yinyoga på kvällarna.

Yoga och Vedic Art har sina rötter från de över 5000 år gamla Vedaskrifterna från Indien och som påstås innehålla den högsta sanningen. Veda står för kunskap – ren kunskap. Yogan öppnar ödmjukt upp våra sinnen och leder oss till ett lugn. Vedic Art tillåter oss att gå djupare in i vår källa av frihet och av vetskapen att inget är rätt eller fel, bara olika. Texter och övningar i Vedic Art väcker upp och vi blir medveten om att vi har all potential vi behöver inom oss

Vi bor och kursar på mitt i den undersköna Toscanska landsbygden på den vackra gården Antico Borgo di Tignano med anor från 1600-talet. Gården har en fantastisk vidsträckt utsikt och ägs av mycket trevliga Gabriella. Vi njuter av 3-rätters vegetarisk middag varje kväll tillagad av traktens och gårdens egna råvaror med kärleksfull hand.

Inga förkunskaper krävs. Det här är en kurs för alla – både nybörjare och för dig som har tidigare erfarenhet av yoga och/eller Vedic Art måleri. Vad gäller yogan väljer du själv vilka pass du vill vara med på.

Dagarna ser ungefär ut så här: (med reservation för eventuella ändringar)
• Ashtangayoga
• Frukost
• Vedic Art (måleri)
• Vegetarisk lunch
• Vedic Art (måleri)
• Sol, bad, promenad, cykeltur, egen tid
• Yinyoga och pranayama (andningsövningar)
• 3-rätters genuint lagad italiensk vegetarisk middag
• Utflykt till underbara Siena med vinprovning (frivillig närvaro)

Datum: Lördag till lördag, 6-13 juni 2020

Flyg: Vi rekommenderar Ryan Air eller Norwegian att boka sin flygresa via.

Ryan Air: https://www.ryanair.com/se/sv/
Norwegian: http://www.norwegian.com/
Destination PISA

Tåg: Naturligtvis går det att ta sig till kursen med tåg
Är det så att du gör det informera oss innan så vi vet om det.

Kursavgift: 11 300 kr (del i dubbelrum) helpension (Tillägg för enkelrum 1 700kr)
Det som tillkommer är: Flyg och utflykt 1 dag (frivillig)

Anmälningsavgift: 2500kr betalas in vid anmälan för att säkra din plats på kursen till BG:234-9017 (ange ditt namn och WStoscana) Anmälan är bindande.

Maila din anmälan till: renee@breig.se

Anmälan är bindande och kursavgiften betalas till oss vid anmälan. Anmälningsavgiften ger dig en garanterad plats på kursen. Begränsat antal deltagare.

Vid eventuella frågor runt kursen kontakta Renée på 0709-286561 el renee@breig.se

Välkommen att följa med på en härlig försommarresa för kropp & själ. ♥

________________________________

VEDIC ART OCH YOGA I JÄRVSÖ HÄLSINGLAND 6-9 augusti 2020
Ett kärleksfullt möte med Vedic Art och Yoga i Järvsö

Yoga och Vedic Art är en fin kombination där du lätt når din inre källa och får möjlighet att uttrycka dina känslor i både yogan och måleriet.

Välkommen till en kreativ helg i Järvsö med vacker miljö, skön yoga och målning enligt Vedic Arts principer. Inga förkunskaper i måleri eller yoga krävs. Kursen leds av Renée Breig och AnneSophie Sjöblom

Vedic Art är en väg till självkännedom genom konstnärligt skapande. Det handlar om att väcka upp den kunskap som redan finns inom oss. Låt känslan som dyker upp komma fram på duken. För den som målat tidigare blir Vedic Art en möjlighet att på djupet, släppa prestationen och istället slappna av i skapandet, låta skapandet sköta sig självt. För den som aldrig hållit i en pensel tidigare, väntar den angenäma upptäckten att skapandet kommer inifrån.

Yoga är en möjlighet att upptäcka sitt inre och ta bort slöjorna som hindrar oss att leva i vår fulla potential. Öppna upp kroppen och sinnet med ett flödande vinyasayogapass där du med andningens hjälp ledsagas in i rörelse efter rörelse. Upptäck dig själv på djupet i ett lugnt, meditativt och återhämtande yinyogapass där det finns möjlighet att möta dig själv i nuet. Yogan passar både nybörjare och erfarna.

Datum: 6-9 augusti 3 dagar med start torsdag kväll kl 20:00

Under helgen kommer vi lägga in lite extra aktiviteter som ex-vis meditation

Yogan
Sköna mjuka kläder, en filt eller något varmt att klä på dig efter yogan.
Yogamatta är bra om du tar med själv, har du ingen meddela oss om du behöver låna en matta.

Vedic Art
Har du målat tidigare och har egna färger, penslar, målardukar, vattenhinkar etc. tar du med dig dem…även plast att täcka bord och golv med.
Är det första gången du målar och inte har något konstnärsmaterial – finns enklare att låna
Oömma kläder och skor är att rekommenderas för måleriet. ALLA tar med blyertspenna/skisspenna och block ( ej rut el linjerat)

Övrigt
Sängkläder eller sovsäck. Det finns två rum med tot. 6st bäddar. Sen är det ”sovsalen” ett närliggande rum till de andra två, där sover man på extrasängar. Täcken och kuddar finns.

Sockor och filt är bra att ta med. Stövlar, regnrock, badkläder ? (kolla gärna vädret innan) promenadskor, lite tjockare tröja eller kofta kan vara bra att ha med. Hygienartiklar. Öronproppar är bra att ha med sig. En skrivbok o penna.

Maten under helgen består endast av veg. kost med inslag av lite rawfood – Annesophie är superduktig på att laga veg. och raw. mat så vi kommer få avnjuta himmelsk good mat 🙂
MEDDELA I GOD TID TILL OSS OM DU ÄR ALLERGISK MOT NÅGOT. Är du glutenallergisk finns glutenfritt bröd. OBS! Tyvärr kan vi inte göra några undantag för specialkost eller dieter.

Helgens schema går vi igenom på samlingen torsdagskvällen. Schemat kommer även finnas uppsatt i lokalen.

Kurspris: Privat 3.350:- Företag 4.188:-
Anmälningsavgift 1.500:- (Anmälan är bindande).

OBS! begränsat antal deltagare

Anmälan till: Renée Breig på renee@breig.se. Märk mailet ”Yoga & Vedic Art” och ditt namn.
Anmälningsavgift betalas till: konto 81 29-9, 43761716-0 (Hälsinglands Sparbank). Märk betalningen ”Yoga&VedicArt” och ditt namn.
Resterande belopp betalas in senast 2 veckor innan kursstart till samma konto.

Observera att anmälan är bindande, inbetald anmälningsavgift ger dig en garanterad plats till kursen.
_________________________

AnneSophie undervisar sedan flera år i Ashtangayoga och Yinyoga. Hon är även ayurvedisk kost- och näringsrådgivare och håller bland annat kurser i rawfood.

Renée är konstnär och Vedic Art-lärare sedan flera år. Hon håller kurser i Sverige och utomlands och har hittills haft ett antal utställningar i Europa, USA och Kina.

V Ä L K O M M E N ♥
AnneSophie och Renée